دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نخبگان زیر ذره‌بین آنا(۱۹)/گوهری در گفت‌وگو با آنا:

حمایت از نخبگان با بازنگری قوانین آموزش عالی کشور تحقق می‌یابد

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق با اشاره به اهمیت اشتغال نخبگان که باید مورد توجه همه نهادهای حاکمیتی قرارگیرد، گفت: حمایت از نخبگان با بازنگری قوانین آموزش عالی کشور تحقق می‌یابد.
کد خبر : 629278
عباس گوهری

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، عباس گوهری، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق با اشاره به سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری در جمع نخبگان و تأکید ایشان بر لزوم فراهم کردن زمینه ورود نخبگان به حل مسائل کشور، گفت: قوانین ما لباس دوخته‌شده نامناسب برای نخبگان است زیرا امکان پوشیدن یک لباس با اندازه مشخص به تن همه افراد یک جامعه وجود ندارد.


وی افزود: نخبگان کشور افراد ویژه‌ای هستند که لازم است قوانین ویژه خودشان را داشته باشند ولی متأسفانه در کشور، قانونی مختص نخبگان برای بهره‌مندی از این ظرفیت عظیم وجود ندارد.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق با تأکید بر اینکه سایر کشورها برای نخبگان‌شان برنامه‌ریزی دارند، بیان کرد: برای رسیدن به منویات رهبری و پرچمداری علمی ایران در جهان لازم است هرچه سریع‌تر قوانین آموزش عالی کشور در راستای حمایت ویژه از نخبگان، بازنگری شوند.


گوهری با بیان اینکه قوانین ناکارآمد باعث مفغول ماندن از ظرفیت و توانمندی نخبگان می‌شود، افزود: این قوانین اختیار مدیران علمی و آموزشی کشور در حمایت از نخبگان را هم سلب می‌کنند.


وی اعلام کرد: به‌عنوان‌مثال همین قانون جذب نخبگان در دوره‌های دکتری باعث بروز مشکلات عدیده‌ای شده و زمانی‌که اساتید در دانشگاه‌ها نخبگان را شناسایی کرده و می‌خواهند آن‌ها را در حوزه و رشته خاصی برای کار پژوهشی قرار دهند، با بن‌بست قانونی مواجه می شوند زیرا فرد نخبه باید ابتدا باید از سد کنکور دکتری عبور کرده و در مرحله بعد دانشگاه و استاد مورد نظرش را انتخاب کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق افزود: در کلاس‌های درس هم این مشکل پابرجاست و نخبگان باید وقتشان را صرف گذراندن دروس غیر ضروری در کنار سایر دانشجویان کنند.


گوهری با اشاره به اینکه در ایران هیچ ایده خاصی برای نخبگان نداریم، اظهار کرد: وقتی از نخبگان حمایتی صورت نمی‌گیرد، چگونه می‌توانند نسبت به حل مسائل اساسی کشور احساس مسئولیت کرده و وارد عمل شوند.


وی در ادامه از مشکل اشتغال نخبگان به‌عنوان مسئله اساسی نام برد و افزود: وجود قوانین سختگیرانه و ناکارآمد از یک‌ سو و فرصت‌های شغلی ازدست‌رفته نخبگان از سوی دیگر، باعث ایجاد حس ناامیدی در نخبگان شده و زمینه خروج آن‌ها از کشور را فراهم می کند.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق در پاسخ به سؤالی مبنی بر برنامه‌های حمایتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق از نخبگان، گفت: ما هم به علت وجود قوانین دست و پاگیر نمی‌توانیم کار چندانی برای نخبگان این واحد انجام دهیم به‌عنوان‌مثال وقتی با هدف حمایت از نخبگان می‌خواهیم آن‌ها را جذب هیئت‌علمی کنیم باید مراحل زیادی طی شود و در بیشتر مواقع، قانون آموزش عالی مانع است.


گوهری در پایان با اشاره به برگزاری یک دوره مسابقات بتن سبک و مسکن ابراز کرد: این مسابقات با هدف شناسایی، بررسی توانمندی و حمایت از نخبگان واحد تهران شرق انجام شده است.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب